Το επόμενο διάστημα θα διενεργηθεί από την Πολιτεία η Γενική Απογραφή του πληθυσμού, η οποία θα γίνει κυρίως με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με τον απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Αν θέλουμε να στηρίξουμε πραγματικά τον τόπο μας, οφείλουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια, αφού όσο περισσότεροι από εμάς απογραφούμε στο χωριό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χρηματοδότηση της Τοπικής Κοινότητας και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουμε για ένα καλύτερο αύριο την επόμενη δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί ένας κλειστός φάκελος σε κάθε σπίτι με έναν μοναδικό κωδικό που θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής μέσω του gov.gr χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο κωδικό και τους κωδικούς του taxis.

Παροτρύνω λοιπόν όλους τους συγχωριανούς μου και ιδιαίτερα τους νέους να συνεργαστούν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τον απογραφέα για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχαν απογραφεί 144 άτομα στο χωριό μας. Καλό θα είναι να συμμετάσχει ενεργά η νέα γενιά στην απογραφή για να δούμε τι μπορούμε κι εμείς να κάνουμε πρακτικά για τον τόπο μας. Δυστυχώς, ο νομός Ευρυτανίας έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που θα πρέπει να μας ανησυχεί.  Άραγε είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο της δημογραφικής αλλαγής;; 

Δεν είναι ακατόρθωτο, αν όχι να αυξήσουμε, τουλάχιστον να διατηρήσουμε τον ίδιο αριθμό.

Φωτεινή