Το καλοκαίρι που έφυγε άφησε σε όλους μας πικρή γεύση. Αγαπημένοι μας άνθρωποι δεν είναι πλέον μαζί μας.

Ο Πάνος Πάστρας (ετών 56) από τον Προυσό, εναερίτης στον ΔΕΔΔΗΕ, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο έφυγε για το μεγάλο ταξίδι την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Χάρις σε εκείνον όλοι οι κάτοικοι της νότιας Ευρυτανίας έχουν ρεύμα στο σπίτι τους. Αγαπούσε να κάθεται κάτω από τον πλάτανο στη πλατεία του Προυσού και χαιρετούσε εγκάρδια όποιον περνούσε από εκεί. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον συναντήσεις στο δρόμο με το αυτοκίνητό του και να μην κορνάρει ή να ανάψει τα φώτα, ακόμα και να σταματήσει στη μέση για να κατέβει να σε χαιρετίσει. Ήταν μια καλοσυνάτη και ευαίσθητη ψυχή, ένας ευγενικός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Ο Γιάννης Τσατσαράγκος (ετών 64) από την Καστανιά την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 μας αιφνιδίασε με τη φυγή του. Ήταν το δεξί χέρι της συζύγου του και προέδρου της Καστανιάς, Κατίνας Τσιώκου. Διαμόρφωσε την πλατεία του χωριού του και λάτρευε το κυνήγι. Ένας γελαστός άνθρωπος με χιούμορ και δυναμική. Ένας αετός που άνοιξε τα μεγάλα του φτερά και πέταξε στα ψηλά βουνά του παραδείσου.

Ο παπα Σταύρος Παπαχρίστος από την Καστανιά λίγες μέρες πριν κλείσει τα 92 του έτη, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 έφυγε από την επίγεια ζωή στο σπίτι του στη Καστανιά. Ήταν απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και πρωτοπρεσβύτερος για χρόνια στον Άγιο Νικόλαο Ιλίου. Λειτουργούσε στην Καστανιά όπως επίσης και στον Τόρνο. Οι ομιλίες του μετά τη Θεία Λειτουργία αποτελούσαν τροφή για σκέψη. Συμμετείχε σε όλες τις πολιτιστικές γιορτές των χωριών, σε κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας κτλ. Το έργο του τεράστιο, αρκεί κανείς να το αναζητήσει στο διαδίκτυο και θα μάθει λεπτομέρειες που δε γνώριζε.

Και οι τρεις αναπαύονται στα χώματα της ευρυτανικής γης που τόσο αγάπησαν και ανέδειξαν, ο καθένας με τον τρόπο του. Το έργο τους θα μας τους θυμίζει πάντα…

Αιωνία η μνήμη τους!

Φωτεινή