Γεννήθηκε στις 30 Σεπτέμβρη 1939 στην Καστανιά Ευρυτανίας και ήταν το δεύτερο παιδί από τα δέκα της οικογένειας. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει, ενώ παράλληλα εργάστηκε σε πολλές δουλειές, κυρίως σαν σερβιτόρος και αχθοφόρος. Το 1964 συνάντησε τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της αδερφής του παππού μου, Φρόσως Κουτσοδήμα από τον Τόρνο. Λίγο αργότερα αρραβωνιάστηκαν και την ίδια χρονιά πήραν τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη. Οι δύο νέοι παντρεύτηκαν το 1965 και έζησαν μαζί πενήντα έξι περίπου χρόνια, λίγο παραπάνω από μισό αιώνα. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Πολ (1966) και τη Βίκυ (1967).

Ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου και της ομάδας του Ολυμπιακού καθώς και μια ρομαντική ψυχή που αγαπούσε να φροντίζει τα λουλούδια στον κήπο του, τα οποία αργότερα πρόσφερε στη σύζυγο του γράφοντας της όμορφες αφιερώσεις. Επίσης, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του Ελληνισμού, αποδεικνύοντας ότι δε λησμόνησε ποτέ την πατρίδα.

Ο παππούς Βαγγέλης, επισκεπτόταν όσο ήταν δυνατόν τους συγγενείς του στον Καναδά και στην Ελλάδα. Μάλιστα, το 2016 μαζί με την σύζυγό του Φρόσω, έκαναν το μακρινό ταξίδι από την Αυστραλία και ήρθαν στη χώρα που πριν πενήντα δύο χρόνια με πόνο ψυχής άφησαν πίσω για μια καλύτερη ζωή.

Πάντα ευγενής και αξιοπρεπής, αντιμετώπιζε τους ανθρώπους με σεβασμό και στοργή. Ευσυνείδητος και φιλότιμος, χαμογελαστός και κεφάτος, σου έδινε την αίσθηση ενός πραγματικά ευτυχισμένου ανθρώπου.

Δυστυχώς, πριν μερικά χρόνια, υπέστη σοβαρό πρόβλημα υγείας που του αποδυνάμωσε το θυμητικό. Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον φρόντισαν με μεγάλη αφοσίωση όλον αυτόν τον δύσκολο καιρό.

Ο παππούς Βαγγέλης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, το Σάββατο 30 Ιανουραρίου 2021. Στα ξαδέρφια μου, Κώστα, Φράνσις, Βαγγέλη και Νίκο εύχομαι να πάρουν όλα όσα τους άφησε παρακαταθήκη ο παππούς τους. Τις αξίες και τα ιδανικά του, να έχουν εφόδια στη ζωή τους.

Θα τον θυμόμαστε με αγάπη...


Φωτεινή