Με μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα από τον συγχωριανό μας, Χρήστο Τσεμεντζή για την τοποθέτηση των νέων στασιδιών στην εκκλησία του χωριού μας, την Αγία Τριάδα.

Την κατασκευή τους ανέλαβε ο Ηλίας Γκρίζης, ο οποίος αντέγραψε πιστά τα παλιά στασίδια που για πολλά χρόνια κοσμούσαν το εσωτερικό της εκκλησίας μας.

Οι καιρικές συνθήκες (υγρασία κτλ) σε συνδυασμό με την παλαιότητα της εκκλησίας αλλοίωσαν σιγά σιγά το εσωτερικό και ιδιαίτερα τις ξύλινες επιφάνειες που είχαν φτιάξει οι παλαιότεροι. 




Τα τελευταία χρόνια γίνονται σοβαρές προσπάθειες ανακαίνισης τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού χώρου της Αγίας Τριάδας και έτσι πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση να αντικατασταθούν τα στασίδια που δεν βρίσκονταν και στην καλύτερη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκ νέου κατασκευή των συγκεκριμένων στασιδιών απαιτούσε επαγγελματία τεχνίτη του ξύλου, καθώς οι λεπτομέρειες πάνω τους είναι πολλές και όλοι συμφωνήσαμε ότι η αλλαγή θα γίνει μόνο αν αποτελεί πιστό αντίγραφο του παλιού, όπως και έγινε. 

Όλοι οι Τορνιώτες και όχι μόνο, παρά τις δυσκολίες, συνεισέφεραν οικονομικά ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. 

Η αντικατάσταση έγινε την εβδομάδα μετά το Πάσχα και όπως μπορούμε να διακρίνουμε στις εικόνες, βοήθησαν οι χωριανοί που βρίσκονταν εκεί ( Ηλίας Παλαιός, Χρήστος Τσεμεντζής κ.α.)

*Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, δεν τοποθετήθηκαν όλα τα στασίδια, αλλά μέρος αυτών. Τα υπόλοιπα θα μπαίνουν κατά διαστήματα. 

ΤΙΣ  ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΜΕΝΤΖΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.







Φωτεινή