Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα την είδηση για τη κυκλοφορία του βιβλίου του κ. Ζηνέλη 
με τίτλο
          ''Καστανιά - Τόρνος και Πρόδρομος Ευρυτανίας , τρία χωριά με σημαντική αρχαία και νεότερη Ιστορία΄΄

Ο κ. Ζαχαρίας Ζηνέλης, Καστανιώτης και λάτρης της ευρυτανικής γης, συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία του οδοιπορικού στα χωριά μας, του ιστορικού ερευνητή κυρίου Δημήτρη Φαλλή.
Ο κ. Φαλλής, συνέλεγε επί χρόνια στοιχεία για τα τρία χωριά τα οποία δημοσίευε στα τοπικά έντυπα των συλλόγων ΄΄ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ'', ΄΄ΤΟΡΝΙΩΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ'', ΄΄ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ'',  από το 1986 έως το 1993. 
Μάλιστα, όσον αφορά την Καστανιά, επικεντρώθηκε στην Αποκλείστρα, μια ιστορική τοποθεσία καθώς ήταν καταφύγιο για χιλιάδες κόσμου που έτρεχαν να σωθούν από τις επιδρομές των Τούρκων.
Σχετικά με το χωριό μας, τον Τόρνο, ο κ. Φαλλής αναφέρεται με λεπτομέρειες στη Μεγάλη Βρύση, εκεί που βρισκόταν ο οικισμός πριν την εγκατάσταση στον Τόρνο. 

Η συνεργασία των δύο σεβαστών κυρίων, είναι μια ενέργεια για την οποία νιώθω συγκίνηση. 
Ο κύριος Φαλλής, παρά τα 93 του έτη, παραμένει αεικίνητος μέχρι και σήμερα και η επιλογή του να αναθέσει την επιμέλεια και την έκδοση του βιβλίου στον κύριο Ζηνέλη, είναι πραγματικά μια κίνηση που με γεμίζει υπερηφάνεια.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Καστανιωτών Ευρυτανίας και αναμένεται να γίνει η παρουσίασή του το ερχόμενο καλοκαίρι, αν βέβαια το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ανυπομονώ....

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ

Φωτεινή