Με μεγάλη χαρά παρακολουθήσαμε το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτώβρη, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή της κας Φαίης Μαυραγάνη '' Τώρα ό,τι συμβαίνει '', τη ζωντανή σύνδεση του συγχωριανού μας Κλέωνα Ρίζου με σκοπό την ανάδειξη του Τόρνου και ιδιαίτερα του μικρού Πανταβρέχει. 


Προβλήθηκαν μεταξύ άλλων, το μονοπάτι Α΄ των καταρρακτών όπως επίσης και πλάνα από το φακό του καλλιτέχνη συγχωριανού Πάνου Παλαιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους ντόπιους που με προσωπική δουλειά άνοιξαν ένα - ένα τα μονοπάτια προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το χωριό μας και να το αναδείξουν. 

Ευχαριστούμε θερμά το κανάλι OPEN , τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη και τους συνεργάτες της για την επιλογή τους να ΄΄ ταξιδέψουν΄΄ στον Τόρνο, όπως επίσης και τον Κλέωνα για την αγάπη για το χωριό του, που σήμερα έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα!!

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για την αναφορά στο blog μου και στη σελίδα στο facebook που διατηρούμε το τελευταίο διάστημα με μεγάλη επιτυχία, ο Κλέων Ρίζος, η Σαλώμη Σερβίνη, ο Πάνος Παλαιός και η Φωτεινή Μπούτα.

Μερικές πληροφορίες για το μικρό Πανταβρέχει


Διαδρομή Δ΄ :   Το μονοπάτι για το μικρό Πανταβρέχει ξεκινά και αυτό από την πλατεία του χωριού. Μήκος 2.000μ. και χρόνος 35 λεπτά περίπου.  Κατηφορίζοντας φτάνουμε στο συνοικισμό Διάσελο. Ακολουθώντας τη σήμανση στη θέση "Εικόνισμα" στρίβουμε δεξιά και οδηγούμαστε στην αρχή του φαραγγιού. Φτάνοντας στο τέρμα του σκιερού από την πλούσια βλάστηση μονοπατιού, ακούμε τον ψίθυρο του ποταμού και το κάλεσμα στη ματιά να χαρεί το παιχνίδισμα της φύσης με το υγρό στοιχείο. Πηγές νερού καταλήγουν να πέφτουν από τα ψηλά κατακόρυφα βράχια με τη μορφή συνεχόμενης βροχής. Όλες τις εποχές το θέαμα είναι μοναδικό.


ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ


                                                                                                               Φωτεινή Μπούτα