ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ(ΜΕΡΟΣ 1ο)

Μέσα από σειρά δράσεων που ξεκίνησαν το Σάββατο 8 Αυγούστου με τη πεζοπορία και ολοκληρώνονται στις 17 του μήνα,ημέρα Δευτέρα με προβολή ταινίας για τους ενήλικες,τα μέλη του Συλλόγου καλούν όλους να δώσουν το ‘’παρών’’,ώστε ο Τόρνος να γεμίσει γέλια και φωνές!!

          ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ



Για πρώτη λοιπόν χρονιά,ο Σύλλογος με πρωτοβουλία του προέδρου κ.Νίκου Μάρκου,θέλοντας να χαρίσει στιγμές ανεμελιάς στους μικρούς μας φίλους οργάνωσε παιχνίδια-δραστηριότητες για όλα τα γούστα με σκοπό τα παιδιά να περάσουν ένα ξεχωριστό απόγευμα!!

Έτσι λοιπόν στις 7:00 μμ περίπου τριάντα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην Αγία Τριάδα και στην πλατεία του χωριού και με πολύ κέφι άρχισαν να παίζουν.

Παιδιά με ένα κουταλάκι μιας χρήσεως στο στόμα και ένα πλαστικό μπαλάκι του πινγκ-πονγκ πάνω στο κουταλάκι,προσπάθησαν να περπατήσουν,με τα χέρια πίσω,απόσταση 2 μέτρων και να ξαναγυρίσουν πίσω στην αφετηρία.Στόχος τους το μπαλάκι να μην πέσει κάτω.

Άλλα με ένα καλαμάκι έσπρωχναν σαπούνι χεριών σε μια σανίδα που στηριζόταν σε τοίχο.Τα παιδιά αντιμετώπισαν την εξής ‘’δυσκολία’’ ότι η σανίδα είχε περαστεί ήδη με σαπούνι ώστε να γλιστράει.Έτσι,όσα παιδιά προσπάθησαν σε αυτό το παιχνίδι,έπρεπε να έχουν υπομονή και επιμονή ώστε το σαπούνι να φτάσει χωρίς να πέσει,στην άλλη άκρη της σανίδας.

Ένα διαχρονικό παιχνίδι που ακόμα και σήμερα ευχαριστεί τους μικρούς μας φίλους είναι αυτό με τα μπουκάλια μπύρας και με τους κρίκους.Κρατώντας τρεις κρίκους θα πρέπει κανείς να έχει στόχο,ώστε να πετύχει να βάλει έναν κρίκο στο καθένα από τα τρία μπουκάλια.
















Τελευταίο,ήταν το παιχνίδι του στόχου,το γνωστό με τα βελάκια στο οποίο προσπαθείς να κεντράρεις στο 100.Και εδώ όσοι επέμειναν κατάφεραν το μέγιστο!!



Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κερδίζοντας σε παραπάνω από ένα παιχνίδια,γι’ αυτό και ανταμοίφθηκαν με πολλές σοκολάτες,προσφορά του Γιάννη Μπαλάσκα στο Σύλλογο μας.


Όμως,οι δραστηριότητες για το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου δεν τελείωναν στα παιχνίδια.Έπειτα από μιάμιση ώρα ξεφαντώματος,τα παιδιά ξεκουράστηκαν απολαμβάνοντας την ταινία ‘’Λούκυ Λουκ’’ σε προτζέκτορα τρώγοντας ποπ κορν σε αυτοσχέδια χάρτινα χωνάκια.


Η δύση του ηλίου βρήκε μικρούς και μεγάλους σε χώρο που θύμιζε θερινό σινεμά κάτω από το κιόσκι,να γελούν ακατάπαυστα με τις σκηνές γέλιου και δράσης που εκτυλίσσονταν στη ταινία.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα,μετά την πεζοπορία,δράσεων. Κι αν τα παιδιά είναι μικρά,τα χαμόγελα τους ήταν τόσο μεγάλα όσο και παιδικές ψυχές τους.
Ίσως έτσι δικαιολογείται η συγκίνηση που νιώσαμε στο τέλος της ημέρας που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως τα παιδιά όσο δύσκολα κι αν περνάνε στα χρόνια της κρίσης θα ζωγραφίζουν πάντα τον τοίχο του μέλλοντος!!
Ευχόμαστε ο Αύγουστος του ’15 ,που είναι γεμάτος δράσεις και εκδηλώσεις ,να είναι η αρχή για μια καλοκαιρινή συνήθεια των επόμενων χρόνων που θα μας κάνει να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και το άγχος.
Ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθειά τους όλους όσοι συνεισέφεραν στην οργάνωση των παιχνιδιών και της ταινίας.


Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους:
Νίκο Μάρκο      (Πρόεδρος Συλλόγου Τορνιωτών)

Χρήστο Παλαιό    (Υπεύθυνος Νεολαίας Τορνιωτών)για τη βοήθεια του στα παιχνίδια και την οργάνωση του χώρου

Θανάση Μπούτα    (Υπεύθυνος Νεολαίας Τορνιωτών)

Κωνσταντίνα Λιαροκάπη για τη βοήθεια της στην οργάνωση του χώρου

Χριστόφορο Κουτσοδήμα  για το στήσιμο των ηλεκτρονικών  καθώς και                                                                                   
τον Δημήτρη Κουτσοδήμα για τη διάθεση προτζέκτορα και ηχείων.