Αλέστια Ευρυτανίας - Κατελάνος και περίχωρα
                                        
εικόνα : Αλέστια Ευρυτανίας facebook


Με μεγάλη χαρά φιλοξενώ στο ιστολόγιό μου, την ανακοίνωση του Συλλόγου Αλεστίων. Τα μέλη και οι φίλοι του χωριού οργανώθηκαν και προγραμμάτισαν καθαρισμό και συντήρηση των μονοπατιών του χωριού. Έτσι λοιπόν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ( 13 -14 Ιουνίου 2020) θα ξεκινήσουν από τα Αλέστια με σκοπό να συντηρήσουν ένα μεγάλο κομμάτι μονοπατιών ώστε να είναι ξανά προσβάσιμα σε όλους.
Το πιο σημαντικό από τη δράση αυτή είναι η συνεργασία του Συλλόγου με τον '' Κατελάνος και περίχωρα''. Ο Τίμος και ο Χρήστος Παρθένης που διαχειρίζονται τη σελίδα, είναι ενεργοί σε κάθε δράση που αφορά το Παναιτωλικό όρος αλλά και τα γύρω βουνά. Διοργανώνουν συχνά εξορμήσεις στη φύση και αγαπούν την ορειβασία. 
Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η συνεργασία αυτή θα πραγματοποιηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δύο μήνες εγκλεισμού ήταν αρκετοί ώστε ο κόσμος να επιστρέψει στο χωριό, να αναπνεύσει καθαρό αέρα και να γίνει ένα με τη φύση. 
Είναι λοιπόν ευκαιρία να βγούμε έξω και να περπατήσουμε τα μονοπάτια του χωριού μας. Μόνο οφέλη μπορεί να έχει μια τέτοια δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου των Αλεστιανών
Το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου ο Σύλλογος μας προγραμματίζει τον καθαρισμό, συντήρηση και σήμανση ενός μεγάλου δικτύου μονοπατιών του χωριού μας. Σε συνεργασία με τα παιδιά που διαχειρίζονται το site <<Κατελάνος & περίχωρα>> οργανώνουμε ένα διήμερο στο χωριό, πραγματοποιώντας την παραπάνω δράση με πολλές εκπλήξεις.
Ξεκινάμε Σάββατο πρωί από το χωριό με σκοπό να φτάσουμε όσο πιο μακριά. Στόχος μας είναι κάποια στιγμή το δίκτυο όλων των παλιών μονοπατιών του χωριού να γίνει και πάλι προσβάσιμο και επισκέψιμο για όσους αγαπούν τα βουνά και τη φύση.
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους του χωριού να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή. Όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή επικοινωνεί μαζί μας για την καλύτερη οργάνωση μας.


Η σελίδα του Χρήστου και του Τίμου Παρθένη ή αλλιώς ''Κατελάνος και περίχωρα''


                                                      http://katelanos.blogspot.com/