Έργα που ομορφαίνουν τον τόπο μας
(μέρος 3ο )
                  
Το πρώτο τρίμηνο του 2018 πραγματοποιήθηκαν στον Τόρνο έργα-διαμάντια από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού, Γεράσιμο και Παναγιώτη Παλαιό. 
 Έργα που διευκολύνουν την καθημερινή ζωή όλων μας, ομορφαίνουν το τοπίο και διαφημίζουν τον Τόρνο, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις της φύσης να τον επισκεφθούν!! 


Όλοι θυμόμαστε τις καταστροφές που άφησε πίσω του το 2015. Η δυνατή και πολύωρη βροχή που έριχνε καθημερινά και χωρίς διάλειμμα δημιούργησε πλημμύρες και πολλά προβλήματα. 

Στη διαδρομή Α΄ (μονοπάτι των καταρρακτών) κοντά στη πρώτη τοξωτή γέφυρα το ρέμα κατέβασε μεγάλο όγκο χώματος , πέτρες και βράχους. Το μονοπάτι έσπασε στα δύο και για πολύ καιρό δεν ήταν επισκέψιμο. 



Όμως , χάρις στο ενδιαφέρον των μόνιμων κατοίκων του Τόρνου, Γεράσιμου και Πάνου Παλαιού, που δε μένουν μόνο στα λόγια, αλλά προσπαθούν και παλεύουν, ακόμα και για το αυτονόητο καμιά φορά, το μονοπάτι λειτούργησε ξανά. 

 Αυτό αποδεικνύει πως η προσωπική εργασία είναι σημαντική, για πολλούς λόγους , κυρίως όμως γιατί πρέπει να διασώσουμε ό,τι έχει μείνει σε αυτό το μικρό χωριό - παρακαταθήκη για τους επόμενους.

Ακολουθεί προσωπική άποψη που δεν είναι απαραίτητο να υιοθετηθεί από κάποιον , αρκεί να βάλει σε σκέψεις μερικούς.

Κλείνοντας, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω εκείνους που κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για το χωριό, ακόμα κι αν αυτό είναι το μάζεμα ενός σκουπιδιού απ' το δρόμο.  Ευχαριστώ όμως κι εκείνους που δε πράττουν τίποτα (!) Είναι αυτοί οι λίγοι , που έχουν εκπαιδευτεί στο λέγειν και από πράξεις μηδέν. Εξάλλου, τα χωριά είναι οι μικρογραφίες των μεγαλουπόλεων, εκεί όπου υπάρχουν οι κριτές των πάντων και οι ανθρωποφάγοι. Τους ευχαριστώ για το προφανή λόγο - γιατί γινόμαστε καλύτεροι. Αν είναι όμως να ''κερδίσει΄΄ το καλό , κι αν αυτό αργήσει να γίνει, θα γίνει. Ας μη το εμποδίζουμε εσκεμμένα όμως!