Καταστροφές μεγάλου μεγέθους καταγράφηκαν στον Τόρνο από την πρώτη κιόλας μέρα του Φλεβάρη.Πιο συγκεκριμένα,σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια των ημερών,οι οποίες επέφεραν επικίνδυνες κατολισθήσεις και σε συνδυασμό με τις καταστροφές των υπολοίπων χωριών της Ευρυτανίας (Κρικέλλου,Αγράφων κ.α.),κήρυξαν το νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
  Στον Τόρνο σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καρπενησίου,σημειώθηκε ρηγμάτωση με κίνδυνο άμεσης κατάπτωσης στον επαρχιακό δρόμο Προυσού-Τόρνου και συγκεκριμένα στη θέση Παστρέικα.Στο ίδιο σημείο λίγο αργότερα έγινε κατολίσθηση με αποτέλεσμα να διακοπεί για μερικές ώρες η κυκλοφορία. 
                                                                                        (φωτ:Νίκος Κωνσταντόπουλος)

  Στη θέση Μαρκέικα το ποτάμι φούσκωσε και ο δρόμος έσπασε στη μέση χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κάποιος,με τις πέτρες,όμως,να έχουν αποκλείσει τη μετακίνηση προς το Διάσελο.Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα,τα γεφύρια του χωριού γλύτωσαν.


                                                                                                                                                                                        (φωτ:Πάνος Παλαιός)
  Ωστόσο,πιο ανηφορικά,προς τη Καστανιά,το οδικό δίκτυο υπέστη καταστροφές έπειτα από τη πτώση μεγάλων όγκων από πέτρες και λάσπη που κάλυψαν το δρόμο .
                                                                                                                                              

                                                                                                                                               (φωτ:Νίκος Κωνσταντόπουλος)
 Όπως ήταν αναμενόμενο,η επικοινωνία με την τοπική κοινότητα του Τόρνου και των γύρω χωριών κατέστη αδύνατη μετά από διακοπή των τηλεπικοινωνιών και της ηλεκτροδότησης λόγω βλάβης.
Ευτυχώς,η άμεση επέμβαση της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ μαζί με τη βοήθεια των κατοίκων ήταν αρκετή ώστε να λυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τυχόν προβλήματα και να μη κινδυνεύσουν οι λιγοστοί,λόγω χειμώνα,κάτοικοι.

Τέλος,η φύση αποτελεί το <<σπίτι>> του ανθρώπου,τον χώρο του για να υπάρξει,να επιβιώσει και να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητές του,που του προσφέρει σωματική υγεία,ευεξία,χαλάρωση και ψυχική αγαλλίαση.Και επειδή ο Τόρνος,φημίζεται για τα παραπάνω θα ήταν χαρά μας να σας μεταδώσουμε το σεβασμό μας για το περιβάλλον μέσα από τις επισκέψεις στο χωριό που θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν.Ίσως,έτσι γνωρίσουμε νέους ανθρώπους,φίλους της φύσης και εθελοντές που θα θελήσουν να συνδράμουν στην αποκατάσταση ζημιών και να προστατεύσουν το περιβάλλον..