ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΡΝΙΩΤΩΝ   '' Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ'' 


Τη Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, οι Τορνιώτες συναντηθήκαμε στη Δάφνη για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου και συζητήθηκαν κάποια θέματα που μας αφορούν όλους.


Έγινε οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους και προγραμματιστηκαν οι οικονομικές κινήσεις για τη τρέχουσα χρονιά.
Συζητήθηκαν τα εξής θέματα :

- Συντήρηση της εκκλησίας μας
- Συνδρομές και πληρωμή αυτών από τους χωριανούς
- Αντάμωμα καλοκαιριού
- Νεκροταφείο Τόρνου
- Τσιμεντοστρωση στο δρόμο για τον Άνω Τορνο

Ο πρόεδρος του χωριού Γεράσιμος Παλαιός, αν και δε κατάφερε να είναι μαζί μας, φρόντισε να μας ενημερώσει με επιστολή για τα μείζονα ζητήματα του χωριού μας. Ήταν μια πρωτόγνωρη θα έλεγα κίνηση, αφού έχουμε συνηθίσει σε άλλες καταστάσεις. Στην επιστολή αναφέρει αναλυτικά το κόστος συντήρησης της Αγίας Τριάδας καθώς και ότι προβλέπεται βελτίωση του δρόμου προς στα Ζαρέικα και επέκταση του δρόμου στο συνοικισμο Λαζουρέικα. Επίσης, οι ζημιές στα Μαρκέικα θα αποκατασταθουν από χρηματοδότηση που αφορά ζημιές από πλημμύρες και φυσικες καταστροφές.
Με τη παρουσία τους μας τίμησαν ο πάτερ Σταύρος Παπαχρίστος και ο επίτιμος πρόεδρος του Προδρόμου κ. Τάκης Ταραμπίκος. Τους ευχαριστούμε πολύ!


Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστειο Ζαρας για τη προσφορά της βασιλοπιτας και τα κουλουράκια.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία του παππού Χρήστου Κουτσοδήμα, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Τριάδα που μαζί με τον συγχωρεμενο Χρήστο Κουτσοδήμα την έκαναν το σημείο αναφοράς και το στολίδι του χωριού μας!!

Ακόμα, έγιναν και οι αρχαιρεσιες για το νέο Δ.Σ. Οι αρμοδιότητες των μελών θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Τέλος, αυτο που είναι ιδιαίτερα λυπηρο είναι η συστηματική απουσία των νέων που καταγονται από τον Τόρνο.
Έχουμε μια Εθελοντικη ομάδα με τόσα νέα σε ηλικία μέλη, κι όμως σήμερα κανένας δεν έδωσε το παρόν (έκτος από κάποιους που ξέρω ότι θα ήθελαν αλλά δικαιολογημενα δεν ήρθαν επειδή ζουν στην επαρχία και άλλοι που με ενημέρωσαν λόγω ανωτερας βίας).
Φέτος ο σύλλογος συμπληρώνει 41 χρόνια από την ίδρυση του. Τι κι αν οι παππούδες μας φροντισαν να έχουμε σύλλογο εμείς βαδιζουμε σταδιακά προς την κατάργησή του και μάλιστα σε μια εποχή όπου έχουμε ίντερνετ και υποτίθεται ότι η επικοινωνία γίνεται πιο εύκολα.
Είναι ντροπή μας αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είναι κρίμα που σήμερα όλοι είμαστε φίλοι στο Facebook και δε γνωριζόμαστε οι νέοι μεταξύ μας, ενώ κάποτε γίνονταν πάρτι νεολαίας στον Τόρνο και μάλιστα με πολύ κόσμο.
Θέλουμε ανθρώπους με φρέσκες ιδέες. Όλοι να συμβάλλουμε από λίγο. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για να έχουμε μια εκκλησία, ένα πολιτιστικό, ένα μουσείο αλλά και μια περηφάνια να λέμε ότι είμαστε από τον Τόρνο.
Ευχαριστούμε  το μεζεδοπωλείο Όστρακο ( Δερβενακίων 22, Δάφνη ) για τη διάθεση του χώρου.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά , να βρεθούμε ξανά

      















κείμενο εικόνες και βίντεο- Μπούτα Φωτεινή