Είναι κοινή διαπίστωση, ότι όλοι αγαπάμε τα χωριά μας αφού μας δένουν με τους προγόνους μας. Όμως, κάποιοι δυσκολεύονται να εκφράσουν αυτήν την αγάπη μιας και οι τρόποι είναι κάπως περιορισμένοι. Οι μόνιμοι κάτοικοι του Τόρνου ,Γεράσιμος και Παναγιώτης Παλαιός, με δική τους πρωτοβουλία ,αποφάσισαν τη λειτουργία εθελοντικής ομάδας στον Τόρνο. 
Πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα, της οποίας τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Πιο συγκεκριμένα, όσοι συνδέονται με κάθε τρόπο με τον Τόρνο, θα έχουν τη δυνατότητα να δράσουν εθελοντικά στην κοινότητά μας ,δημιουργώντας έτσι ένα καλύτερο μέρος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους υπόλοιπους. Η εθελοντική εργασία θα αφορά κατά κύριο λόγο τα μονοπάτια και τους δρόμους του χωριού .
Το όνομα του εθελοντή θα αναγράφεται στα site και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει το χωριό όπως επίσης και στην εφημερίδα.

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνεις εθελοντής στην ομάδα του Τόρνου:
• Ως εθελοντής θα πάρεις μια πραγματική γεύση από την τοπική κουλτούρα. Έτσι, θα γίνεις αληθινός ταξιδιώτης και όχι απλά ένας τουρίστας.

• Αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά των καιρών μας, θα γνωρίσεις νέους φίλους μέσω της εθελοντικής εργασίας.

• Θα αναπτύξεις τις δεξιότητές σου και θα εξοικειωθείς με το περιβάλλον.

• Θα ενισχύσεις τις καλές πλευρές του χαρακτήρα σου και θα γίνεις πιο ανεξάρτητος και ανοιχτόμυαλος.

• Θα διασκεδάσεις ,αφού αυτό που θα επιλέξεις δε θα περιορίζεται μόνο σε προσφορά ,αλλά σε κάτι που πραγματικά θέλεις και σε ικανοποιεί.
Για περισσότερες πληροφορίες ,ερωτήσεις και απορίες σχετικά με τη λειτουργία της Εθελοντικής Ομάδας μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα ‘’ Εθελοντισμός στον Τόρνο’’ στο facebook και στην ιστοσελίδα μας tornos-eyrytanias.blogspot.gr
                                                                                                                                                                                        Μπούτα Φωτεινή